verzorging van je paard op je eigen adres

Wil je graag een paar daagjes weg, op een wat langere vakantie of ben je voor langere tijd afwezig. Ben je even niet in staat je paarden de juiste verzorging te bieden en kan je wel wat extra hulp gebruiken? Wil je één of meer dagen per week of maand ont zorgt worden in de zorg voor je dieren? Ik neem de zorg op professionele wijze van je over met liefde, kennis en kunde.

Kalmte en rust

In mijn benadering stem ik af op wat het individuele paard nodig heeft op dat moment. Paarden gaan van nature uit van samenhorigheid. Ik beheers de visuele communicatietechnieken die paarden onderling hanteren als ze elkaar binnen de groep benaderen, op elkaar afstemmen en contact maken. Dé basis voor wederzijds vertrouwen en acceptatie. Deze groepsdynamiek en het individuele- gedrag en bouw van het paard geven mij veel informatie over het specifieke karakter van elk paard en de onderlinge verhoudingen. Hierdoor ‘stap ik gemakkelijk in’ en behoud ik de rust en kalmte van het individuele paard én de groep tijdens mijn benadering.

DAGELIJKSE VERZORING

  • benadering van de paarden op basis van visuele communicatie die voor het paard logisch, begrijpelijk en prettig is omdat hij van nature al daartoe gemotiveerd is (Het PaardenAlfabet)
  • fysieke en mentale gezondheidscheck
  • voorzetting van het voerbeleid en schoon drinkwater
  • basischeck van de hoeven
  • schoonhouden van het perceel waar de paarden en andere (boerderij) dieren zich ophouden
  • schoon- en geordend houden van hulpmiddelen en werkruimten
  • in stand houden van goede staat van de omheiningen
  • aanwezigheid bij behandeling van evt. dierenarts of eigen hoefsmid
  • Het toedienen van supplementen of medicatie en geven van extra zorg waar nodig

In de omgang en verzorging gebruik maak ik gebruik van halster en leidtouw waar nodig.

De basisvergoeding voor de verzorging is € 18 per half uur per dag (aanrijtijd wordt daar in meegenomen). Meerprijs is afhankelijk van de extra hulpvraag en daaraan gekoppelde vergoeding.

EXTRA

Hoefverzorging

Als professioneel hoefbekapper kan ik tussentijds de hoeven bijwerken en een volledige bekapping doen als dat nodig is. Ondersteunend zijn bij je eigen hoefbekapper. Een eventuele hoefzweer behandelen en tijdig het weide- en voerbeleid aanpassen bij b.v. een risico op hoefbevangenheid.

De vergoeding voor een bekapping is € 40. Voor een tussentijdse bekapping bij b.v. hoefbevangenheid of het behandelen van een hoefzweer of wond is de vergoeding € 47,50 per uur exclusief materiaal.

 

Positieve gedragsverandering van uitdagende paarden en ondersteuning van de eigenaar/verzorger

Als omgangskundige in de relatie paard-mens heb ik veel ervaring met uitdagende paarden én zijn mensen. Mogelijk kan ik tijdens je afwezigheid ondersteunend zijn in positieve gedragsverandering van het paard t.o.v. het gedrag van de mens (resocialisatie). Gedragsverandering van de ander, in dit geval het paard, begint altijd met de eigen verandering. Om de positieve gedragsverandering van je paard te behouden en je paard niet in verwarring te brengen na thuiskomst is het belangrijk je paard éénduidig te benaderen. Binnen 4 weken na thuiskomst krijg je een mini-workshop Bereidvol communiceren afgestemd op de hulpvraag. Je krijgt tegelijkertijd meer inzicht in het huidige gedrag van je paard(en), in je eigen gedrag en hoe dat overkomt op het paard.

De meerprijs voor resocialisatie is € 55 per uur.

De vergoeding voor een miniworkshop na thuiskomst (ongeveer 2 uur) is € 105.

VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING

Ik kom graag, geheel vrijblijvend, bij je langs om kennis te maken met jou en je paarden en bespreken we de mogelijkheden.

Misschien tot dan.

Met paardvriendelijke groet,

Nicoline